15.02.2021

До Дня Безпечного Інтернету

Сучасні діти часто зловживають можливостями, які відкриває світ Інтернету. Замість того, щоб дивитися корисні відео та вивчати іноземні мови, вони нерідко «зависають» у соціальних мережах, грають в онлайн-ігри або користуються забороненим контентом. Але не варто думати, що така ситуація існує лише в Україні! Наразі проблема правильного та безпечного використання Інтернету постала дуже гостро в усьому світі. Інтернет надає дітям та молоді неймовірні можливості для здійснення відкриттів, спілкування й творчості
.

Проте, оскільки з самого початку Інтернет розвивався без будь-якого контролю, сьогодні він містить величезну кількість інформації, причому далеко не завжди безпечної. У зв'язку із цим виникає проблема забезпечення безпеки дітей.

 9 лютого 2021 року у світі відзначався День безпечного Інтернету (Safer Internet Day) під гаслом “Разом для найкращого Інтернету”.

До Дня Безпечного Інтернету в нашому навчальному закладі проведено низку цікавих заходів:

Для учнів початкових класів, найменших користувачів Інтернетом, була запропонована прогулянка по Он-ляндії та проведена гра-подорож «Безпечний Інтернет». З захопленням малюки переглянули відео фрагменти: «Казка про Інтернет», «Друзі з Інтернету».

Учні 5-7 класів з задоволенням виконали інтерактивну вправу про безпеку в Інтернеті https://learningapps.org/watch?v=p6fymfp5j18, стали учасниками вікторини "Юні знавці Інтернету".

Учні 9 класу з задоволенням виконали інтерактивну вікторину «Подорож до країн Інтернет-небезпек».

Учні 10 класу з задоволенням переглянули уривки з відео запису до Дня безпечного Інтернету.

Комментариев нет:

Отправить комментарий