31.01.2021

Перемога на міжнародному рівні

Вихованці гуртка  «Основи фенології»,  який працює на базі ОЗОНЗ «Жоравський НВК "ЗОШ І-ІІІ ступенів - ДНЗ (ясла-садок)» протягом 2020 року проводили моніторинг-дослідження стану навколишнього середовища, брали активну участь в міжнародних та всеукраїнських заходах в рамках програми GLOBE. 140 шкіл з 12 країн Європи (Хорватія, Кіпр, Чехія, Естонія, Фінляндія, Ізраїль, Литва, Македонія, Мальта, Нідерланди, Польща та Україна) взяли участь у  Європейській фенологічній кампанії 2020. Від України в кампанії взяли участь  23 заклади  з 13 областей (Сумська, Київська, Волинська, ІваноФранківська, Полтавська, Житомирська, Рівненська, Чернігівська, Донецька, Чернівецька, Хмельницька, Луганська, Черкаська).

Відповідно до даних статистики з міжнародного веб-сайту програми GLOBE про міжнародний рейтинг шкіл, які зробили найбільший внесок у збір інформації за 2020 рік  від України  ввійшли тільки чотири  заклади  позашкільної та загальної середньої освіти: 

1. Івано-Франківська міська дитяча екологічна станція; 

2. Комунальна установа Миропільської селищної ради "Опорний навчальний заклад "Миропільська гімназія";  

3. Комунальна установа Романівської районної ради «Опорний навчальний заклад «Романівська гімназія»; 

4. Опорний загальноосвітній  навчальний заклад "Жоравський навчально-виховний комплекс "Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів - дошкільний навчальний заклад (ясла-садок)" Яготинської районної ради Київської області.

Опорний загальноосвітній навчальний заклад «Жоравський навчально-виховний комплекс «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад (ясла-садок)» нагороджений  Міжнародним сертифікатом програми GLOBE за найбільшу кількість внесених даних (ІІ місце в регіоні Європа та Євразія).

Міжнародними  сертифікати за найбільшу кількість внесених фенологічних даних на міжнародному веб-сайті програми за 2020 р. під час проведення спостережень протягом Європейської фенологічної кампанії 2020 в рамках міжнародної науково-освітньої програми GLOBE нагороджені: Довганич Богдана, Довганич Софія, Карнаух Валерій, Кабанець Вероніка, Климович Марія, Коткова Ольга,  Олексюк Ілля, Сорока Анжеліка,  Радченко Яна.

Вітаю  з високою оцінкою вашої роботи, мої юні супер-герої! Я вами пишаюся! Ви справжні патріоти своєї Батьківщини! Завдяки вашим старанням Яготинщину знають не тільки на теренах  України , але і на міжнародному рівні. 


Комментариев нет:

Отправить комментарий